05/21/13 19:04
(http://www.hsnovini.com/)

Баба Яга катастрофира при полет пред общината

Скулптура на популярната на всички деца приказна героиня Баба Яга е най-новата атракция на областния град. В късния следобед близо триметровата фигура бе монтирана на електрически стълб пред сградата на община Хасково. Автор на пластиката е популярният скулптор Господин Тенев-Гуспата. Пред многобройните усмивки на малки и големи творецът лично монтира атрактивната си творба. Той довери, че над скулптурата работил 30 дни. Поръчката е на градоначалникът инж. Георги Иванов по повод 24 май.

Фигурата на Баба Яга е висока 2,80 метра и тежи 100 килограма. Тя е изработена от месингова ламарина. Творбата изобразява катастрофиралата старица в електрически стълб, яхнала метлата си. Част от творбата е и петел от ламарина.

Господин Тенев-Гуспата е популярен в Хасково и с други свои творби. Негова е скулптурната композиция на моста над бул. „Освобождение”. Той е съавтор на популярната бронзова фигура на легендарния хасковски художник Димитър Иванов – Лицо в центъра на града. Негова запазена марка е и наградата Пегас на литературния конкурс “Южна пролет” и паметната плоча на обичания български актьор Георги Черкелов във фоайето на Драматично-кукления театър.

Репортаж гледайте утре в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване