05/21/13 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Нов скандал: ФБР е следило и журналисти от Фокс нюз.

Федералното бюро за разследване на САЩ е следило шефа на вашингтонското бюро на телевизия Фокс нюз Джеймс Роузън, съобщи „Вашингтон пост“. От ТВ канала смятат това за покушение върху свободата на словото, заяви вицепрезидентът на компанията Майкъл Клементе. Агентите са следили Роузън през 2010 г., за да открият откъде изтича секретна информация в медиите за Северна Корея.
Спецслужбите са контролирали телефонните разговори на журналиста със служителя от Държавния департамент Цзин-У Ким, следили са посещенията му във външното ведомство и са прехващали електронната му поща.
ФБР подозира дипломата, че е предал на пресата секретен служебен отчет за КНДР, в който се говори за ядрените опити на Пхенян. В момента Ким е разследван и по информация на „Вашингтон пост“ може да бъде съден. В свои репортажи Роузън се позовава на въпросния отчет на разузнаването.
Преди дни стана известно, че американските служби са следили телефонните разговори на журналисти от агенция Асошиейтед прес“. Новината предизвика силен политически отзвук в САЩ, тъй като свободата на пресата в страната се смята за свещена и тя е защитена от конституцията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване