05/21/13 13:58
(http://offnews.bg)

Окръжният съд в София поема делото за клевета срещу Цветанов

Мирослава Тодорова.

Делото за клевета срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, което заведе съдия Мирослава Тодорова, ще се гледа от Софийския окръжен съд. 

Решението е взето от Върховния касационен съд (ВКС), който се произнесе по разпореждане на Пловдивския окръжен съд, с което се иска делото да бъде разпределено на друг, еднакъв по степен съд, който да разгледа делото. До това разпореждане на съда в Пловдив се стигна, след като всички съдии, при което делото се падна, си направиха отвод. Аргументът, с който съдиите отказваха делото, беше, че вече имало създадено в медиите съмнение в безпристрастността на пловдивските съдии, чийто шеф доскоро беше Сотир Цацаров. 

Първоначално делото трябваше да стартира в Районния съд в София, където също имаше поредица от отводи на съдии. Тогава те изложиха мотивите, че познават съдия Тодорова като председател на Съюза на съдиите в България и съдия от Софийски градски съд. Това беше причина Върховният касационен съд да прати делото в Районния съд Пловдив, където делото беше решено в полза на Цветанов. Съдийката Екатерина Роглекова, която гледа делото, прецени, че бившият вътрешен министър не е клеветил, а само критикувал Мирослава Тодорова, с което го оправда на базата на “обстоен граматически и смислов анализ” на репликите му в две последователни негови интервюта – пред в. “24 часа” на 23 януари 2012 г., а на другия ден – и пред bTV.

Статията "Окръжният съд в София поема делото за клевета срещу Цветанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване