05/21/13 14:41
(http://www.klassa.bg/)

Протести след убийство подпалиха предградия на Стокхолм

Две нощи в предградие на Стокхолм продължиха безредиците, предизвикани от убийството на въоръжен пенсионер от полицаи, предаде РИА „Новости“, цитирайки The Local.
В нощта срещу вторник разбунтували се младежи отново палеха автомобили и замеряха с камъни полицаите. Шестима от хулиганите на възраст между 15 и 19 г. са арестувани. Образувани са 18 наказателни дела за нападение срещу длъжностно лице, обяви говорителят на полицията Матс Ериксон.
Първите безредици избухнаха в предградието Хусбю в неделя вечерта. Тогава бяха опожарени 100 коли и бяха разбити витрините на местния търговски център. Една жилищна кооперация бе евакуирана заради запален гараж.
Боят между младежи и полицаи се възобнови в понеделник вечерта, когато бяха подпалени 11 автомобила и много кофи за боклук..
Искрата на бунта бе убийството на 69-годишен мъж от полицаи. Представителите на реда дошли в дома му по повод оплакване на граждани, че той обикаля по улиците , въоръжен с голям нож. Мъжът, оказал въоръжена съпротива, бе застрелян на място. Местна младежка организация организира протестите срещу действията на полицията.
Кварталът е населен предимно с имигранти, повечето от които са безработни. ИТАР-ТАСС съобщи, че безредиците са обхванали и други предградия на шведската столица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване