05/21/13 14:16
(http://www.hsnovini.com/)

Четири партии с глоби за непочистени плакати

4 партии с глоби за непочистени агитационни материали

ГЕРБ, Коалиция за България и ДПС са парламентарно представените партии, които ще отнесат глоби за не премахнати агитационни материали, след определения по изборен кодекс срок за това. От политическите сили, които не влязоха в парламента РЗС подлежи на глоба. По изборен кодекс плакатите и другите материали трябваше да се премахнат в срок от 3 дни след парламентарния вот.

От община Хасково заявиха, че общия брой на нарушенията, констатирани за четирите партии е около 40 или средно по 10 за всяка от тях.

“На тези партии следва да им бъдат връчени актове за нарушение и глобите варират за всяко отделно нарушение от 1000 до 5000 лева”, коментира за Хасково Новини секретаря на община Хасково Атанас Димитров.

За всяко отделно място, където има заснети непочистени от агитационни материали обекти, нарушението е отделно и цялостната глоба може да нарасне значително. От общината припомниха, че 4- те парламентарно представени партии заплатиха предварително депозит от 1000 лева, за да гарантират следизборното почистване. В този случай на нарушителите от ГЕРБ, Коалиция за България и ДПС тези суми няма да се възстановят. Единствено представителите на Атака, от влезлите в парламента партии, са почистили материалите и ще им бъде възстановен депозита.

Атанас Димитров заяви, че всяка една санкционирана партия има право да оспорва наложените й актове. В продължение на два дни обаче служители на общински отдел “КОРЗ” са документирали на територията на общината нарушенията.

“Доказателствата са неоспорими, установени са със снимков материал, който доказва датата и часа на нарушението”, допълни още Димитров.

Подробности в новините на ТВ Рекординг.

Младен Желязков

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване