05/22/13 15:20
(http://www.klassa.bg/)

Във Великобритания са на крачка от легализиране на еднополовите бракове

Камарата на общините в британския парламент гласува за легализиране на еднополовите бракове в Англия и Уелс, предаде Би Би си.
Законопроектът бе подкрепен от 366 депутати, 161 гласуваха против, като от тях 133 бяха консерватори. Все пак по-голямата част от торите, включително ръководството на Консервативната партия застана зад закона. Един от главните инициатори на легализацията бе британският премиер Дейвид Камерън. Законът бе подкрепен и от лидера на лейбъристите Ед Милибанд, както и от ръководителя на Либерално-демократичната партия Ник Клег, който е заместник-премиер.
По време на дебатите в сградата на парламента направи опит да нахлуе с кола неизвестна жена, предаде Скай нюз. Тя е била задържана от полицията.
Сега предстои гласуване в Камарата на лордовете, където се очакват остри дискусии, защото там повечето консерватори са против.
Остава неразрешен въпросът дали еднополовите бракове в Англия и Уелс ще могат да се узаконяват и църковно, както искаше премиерът Дейвид Камерън. Засега англиканската църква и протестантската църква в Уелс не могат да правят венчавки на такива двойки, докато не променят някои от своите канони.
Шотландия ще прави свой законопроект, а Северна Ирландия още не е обявила намеренията си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване