05/22/13 12:58
(http://www.hsnovini.com/)

Започна ремонта в параклиса “Св. Анна”

Започна ремонта на параклиса “Св. Анна”, в чудотворното аязмо в село Тракиец

Започнал е ремонта по възстановяването на параклиса “Св. Анна” в чудотворното аязмо в село Тракиец, това съобщи за Хасково Новини председателят на църковното настоятелство отец Никола. Нуждата от основен ремонт на Божия храм възникна след буря, която сполетя региона през зимния сезон. Както Хасково Новини писа, още през месец февруари отец Никола алармира за спешната нужда от ремонт.

В резултат на силните ветрове се бяха обърнали керемидите на покрива, а от дъждовете бе започнала да протича вода в самата сграда. Стените и тавана бяха подпухнали и имаше опасност да се разпаднат.

По- малко от месец преди Възнесение Господне, когато в параклиса в чудотворното аязмо се извършва водосвет и се стичат хора от цялата страна, заради лековитата вода, по дарителската сметка са събрани малко над 900 лева. Въпреки, че не са достатъчни за необходимия ремонт, от настоятелството вече са осъществили частична поправка на параклиса.

“Събраната по дарителска сметка до момента сума от около 900 лв. и събраните от църковното настоятелство още от предходната година пари, използвахме за възстановяване на вътрешната част на параклиса, за да могат да се посрещнат поклонници  за Възнесение Господне или Спасовден. Имаме още много работа, но след свършеното до момента самия параклис вече има приветлив вид”, коментира отец Никола.

Във възстановяването са се включили и хора с доброволна работа. Благодарение на тях са били пренаредени керемидите, тъй като наличните средства са недостатъчни за цялостна подмяна на покрива.

Още през месец февруари отец Никола съобщи, че за основния ремонт са необходими близо 10 000 лв. Спасоведен тази година е на 13- ти юни. Именно тогава от църковното настоятелство се надяват хората да помогнат и да дарят повече средства.

Номерът на банковата сметка е: BG 49  UBBS 8002 1092 2564 30

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Отец Никола съобщи, че до момента по дарителска сметка са събрани над 900 лв.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване