05/22/13 14:36
(http://www.klassa.bg/)

Платформата Unity е вече безплатна за разработчиците на мобилни игри

Разработването и публикуването на игри, независещи от големи компании и бюджети, е вече безплатно за мощната 3D платформа Unity за ОС Android и iOS, съобщи технологичният сайт kaldata.
Трябва да се уточни, че безплатна е само base лицензията, която досега струваше немалките $400 за всяка мобилна платформа. Ако ви интересуват допълнителни възможности, като динамични сенки, рендиране в текстурата и други, то ще трябва да закупите Pro лицензията, която е с цена от $1500.
Допълнително условие за безплатно ползване на Unity е миналогодишният доход на вашата фирма или студио да не надвишава $100,000.
За тези, които са успели да закупят Unity-лицензии през последните 30 дни се препоръчва да се свържат с представителите на Unity, за да "изгладят негативните впечатления". CEO на Unity - David Helgason съобщава, че до края на месец май тази година мощната 3D платформа ще стане безплатна и за Blackberry 10 и Windows Phone 8 при същите условия.
Unity е наистина мощна система за разработка на игри за мобилни платформи и е характерна с ниския си входен праг за начинаещи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване