05/22/13 05:53
(http://offnews.bg)

След бойкота от ГЕРБ ЦИК с втори опит да обяви новите депутати от БСП

ЦИК Снимка: БГНЕС

След вчерашния безпрецедентен бойкот от представителите на ГЕРБ, осуетил обявяването на двама нови депутати от БСП, днес ЦИК отново ще направи опит да проведе заседание.

То е насрочено за 9 часа, а дневният ред е същия като вчера.

Вчера 10-имата представители на бившите управляващи напуснаха заседанието на Централната избирателна комисия и то бе прекратено поради липса на кворум.

 На заседанието трябваше да бъдат обявени следващите двама депутати от Коалиция за България, които влизат в Народното събрание на мястото на Илияна Йотова (евродепутат) и Румен Стоянов (кмет на Калофер). Двамата отказаха да влязат в Народното събрание и с решение на ЦИК трябва да бъдат обявени следващите в листите, които влизат на тяхно място. Те са Лазар Попов и Маргарита Стоилова.

Липсата на двамата депутати в НС поставя под въпрос кворума в Народното събрание. За да има заседание, е необходим кворум от 121 депутати – ако ГЕРБ не се регистрират и ако “Атака” не се регистрират, остават 120 депутати от БСП и ДПС. Блокирайки решението на ЦИК, ГЕРБ блокира функционирането на парламента.

Статията "След бойкота от ГЕРБ ЦИК с втори опит да обяви новите депутати от БСП" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване