05/22/13 14:12
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици и учители от 8 държави учат за българския фолклор

Ученици и учители от 8 европейски държави пяха заедно популярни песни от световното фолклклорно богатство в хасковското училище „Кирил и Методий”. Всички те са партньори по проект „Музиката и изкуствата в интеркултурното общуване”, финансиран по образователната програма „Коменски – училищни партньорства”.

Целта на провелия се урок е да представи богатото многообразие на световната музика и българския фолклор. С инструменти в ръка в изпълненията на популярни песни се включиха ученици и техните учители от  Холандия, Литва, Полша, Италия, Испания, Румъния, Турция и българските им домакини.

Международната група от 18 учители и 9 деца е от понеделник в областния град, а домакините им от училище „Кирил и Методий” с радост им показват българските обичаи, култура и забележителностите из региона.

Проектът е насочен към изучаване на историята и традициите в изучаването на 8-те държави участнички, чрез артистични, музикални и художествени дейности. Гостите ще участват в манифестация на 24 май в Пловдив.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване