05/25/13 06:45
(http://offnews.bg)

БСП продължава с консултациите и днес

БСП. Снимка: БГНЕС

Очаква се в съботния ден БСП да проведе консултации с различни политически сили. Сред тях са ВМРО, „Атака” и „България на гражданите”.

очаква се срещите да приключат във вторник, когато Орешарски ще обяви състава на новото правителство, уточняват от Нова ТВ.

От ДПС заявиха, че нямат претенции към реденето на кабинета, съобщи Нова телевизия. Не са обявили свои кандидати за министерски постове. Стана ясно само, че не очакват политически необвързани експерти сред предложенията на Пламен Орешарски.

В рамките на около два часа в четвъртък държавният глава Росен Плевнелиев връчи два мандата. Първият бе даден на ГЕРБ, но лидерът на партията Бойко Борисов се отказа от него с аргумента, че не може да състави самостоятелен кабинет, но и не може да търси подкрепа от Атака, защото депутатите й не уважават европейския химн и наричат посланиците на европейските държави „дебелобузи чичковци”.

От своя страна номинираният за премиер Пламен Орешарски заяви, че няма да подписва споразумения с нито една политическа сила, а ще разчита на подкрепа на плана му за излизане от кризата. Президентът Росен Плевнелиев настоя от своя страна за спешни мерки за преодоляване на кризата, но и за търсене на дългосрочни решения.

Статията "БСП продължава с консултациите и днес" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване