05/25/13 09:46
(http://www.klassa.bg/)

Русия и САЩ остават на различни позиции за ПРО

Писмото на президента Владимир Путин до американския лидер Барак Обама критикува позицията на САЩ за противоракетната отбрана (ПРО), съобщи "Интерфакс".

"Ответното послание на президента на Руската федерация до американския му колега Барак Обама съдържа оценките на Москва относно проблемите на ПРО, за Сирия, Иран и Корея", заяви помощникът на руския президент Юрий Ушаков. По думите му позицията на Русия в много отношения не съвпада с позицията на САЩ по ПРО. "Естествено, дава се оценка на американските планове за ПРО и тази оценка по много компоненти се разминава с американското виждане по този проблем", посочи Ушаков пред журналисти.
Той добави, че писмото на Путин обхваща огромен спектър от проблеми. По думите му "посланието обхваща буквално всички актуални теми на сътрудничеството между двете страни", от "сътрудничеството между специалните служби, службите за сигурност до хуманитарните въпроси".
Ответното послание на Путин бе връчено на Обама на 22 май.
В писмото са изброени редица мерки и предложения, които Путин ще обсъжда с Обама при планираните две личните срещи между двамата до края на септември. Предвидено е двамата да преговарят в рамките на срещата на Г-8 в Северна Ирландия през юни и при визитата на Обама в Русия в началото на септември.





















"Интерфакс"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване