05/26/13 09:55
(http://www.klassa.bg/)

"Сдружение Азбукари" и Софийската Опера и Балет представят изложба на децата подедители в конкурса "Вярвам в Теб"

Броени дни преди началото на Детски фестивал  „Вярвам в теб!“   „Сдружение Азбукари“ продължава с инициативите, посветени на популяризирането на талантливите български деца. На 23 май в централното фоайе на Софийска опера и балет беше открита изложба с рисунки на децата победители от конкурса на тема „Вярвам в теб!“.  Той беше организиран от „Сдружение Азбукари“ и  предизвика огромен интерес. В него се включиха над 700 деца от цялата страна на възраст между 6 и 18 години.  В експозицията са показани творбите на 13-те художници-победители. Те бяха отличени от специално жури в състав  : Ставри Калинов, Йоана Драгнева, Славчо Пеев и Христина Стоянова.

 

 

 

 

Изложбата  може да бъде видяна от всички желаещи от днес до 2 юни.  Тя ще бъде достъпна от 16.00-19.00 в дните на спектакли и до края на антрактите във вечерите с представления.
Председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова заяви, че е благодарна на ръководството на Софийската опера и балет за подадената ръка за партньорство и че рисунките на младите таланти на България са намерили едно достойно място, където могат да бъдат видяни. Г-жа Кирилова сподели още, че изключително големият брой рисунки, коя от коя по хубави, които са получили за участие в конкурса и е дала надеждата, че има бъдеще за талантите на България и че този конкурс ще се превърне в една добра традиция всяка година.

 

Софийската опера и балет е един от най-ценните партньори на  „Сдружение Азбукари“.  На 2-ри юни на поляната в Южния парк всички малки почитатели на елитарното изкуство могат да гледат  и оперната постановка за деца „Червената шапчица“.
Експозицията  е част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, предхождащи  Детския фестивал „Вярвам в теб!“2 . Предвижда се началото му да сложи откриването на първата в България комбинираната, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тази година фестивалът ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен. Всеки , който иска да се включи в благородните каузи на „Сдружение Азбукари“ може да направи това като направят дарение на  банковата сметка на сдружението - Първа инвестиционна банка, IBAN BG18FINV91505315574776, BIC FINVBGSF или да изпрати дарителски SMS на номер 17 777 с текст DMS 123 на цена 1 лев. За повече информация  посетете сайта www.azbukari.org  или фейсбук страницата Детски фестивал „Вярвам в теб!"-2.

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване