05/28/13 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Бум на доброволци от бившата СССР да се бият за Асад

Няколко хиляди човека вече са се записали в руско-украинския доброволчески корпус, който се готви да замине за Сирия, за да помогне на властите в битката с ектремистите. Това съобщи ветеранът на украинското разузнаване Сергей Разумовски (на снимката), инициатор на легиона, цитиран от Лента.ру.
„Има буквално наплив. На всичките ни електронни адреси пишат хора, които искат да се включат в корпуса. Основно това са граждани от Руската Федерация, Беларус и даже Молдова”, казва той. Ипризнава, че засега украинците повече се въздържат. 
В средата на май Разумовски излезе с видеобръщение към „всички ветерани от армията на Съветския съюз и всички руски и украински фицери, които живеят в родината му. Той ги призова да помогнат на сирийския президент Башар Асад да въстанови реда в страната.
По думите на бившия разузнавач, след войната сирийските власти могат да дадат на доброволците гражданство и жилище за тях и семействата им.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване