05/28/13 12:09
(http://www.klassa.bg/)

Китайски хакери са откраднали тайните на американската ПРО

Китайски хакери чрез серия от кибератаки са откраднали отбранителни военни проекти на САЩ, които са в основата на американската противоракетна отбрана. Това съобщава в.”Вашингтон пост”, като се позовава на доклад, изготвен от Научния съвет на Пентагона, който ще бъде представен на ръководството на министерството, на правителството и на шефовете на големите американски компании, работещи в сферата на отбраната. Получената от хакерите информация може да бъде използвана от Китай за разработване на собствени системи.
Според доклада в ръцете на киберпрестъпниците са попаднали данни за зенитните ракетни  комплекси Patriot PAC-3, противоракетните комплекси THAAD (на снимката) и базираните на кораби Aegis. Откраднати си били и проекти за F/A-18 Super Hornet, конвертопланите V-22 Osprey, многоцелевите UH-60 Black Hawk и изтребителите F-35. От доклада не става ясно дали са копирани цели проекти или само части от тях. Атаките са се случили през последните няколко години.
През януари тази година Министерството на отбраната на САЩ одобри план за увеличаване числеността на звеното за киберсигурност от 900 на 4900 души. Задачата е да може да се отблъснат всички хакерски атаки в американските компютърни мрежи, включително тези на Пентагона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване