05/28/13 09:27
(http://www.klassa.bg/)

Конференция за превенцията на насилието над деца ще срещне световноизвестния педиатър Харви Карп с професионалисти от България

На 30 май от 11:30ч. в Essence center в София ще се състои конференция на тема „Единна политика за превенция на насилието над деца и нуждата от образователни програми за професионалисти”.
В дискусията ще участват председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов, доц. Моника Богданова от педагогическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, проф. Досьо Досков от МБАЛ „Царица Йоанна”, както и представители на UNICEF, Дирекция „Здравеопазване” към Столична Община, Национална мрежа за децата, Ла Лече Лигата, фондация „Искам бебе”, асоциация „Родители”, сдружение на младите психолози „4-ти Април”, Communication Academy и фондация „Същност”.
Специален гост на конференцията ще бъде световноизвестният педиатър Харви Карп, който гостува в България по покана на сдружение „Бебе и дете”, за да изнесе семинари за родители и професионалисти на 1 юни в НДК. Д-р Харви Карп ще сподели своя опит в здравните системи на САЩ, Австралия и Сърбия и други държави.
Целта на конференцията е да даде гласност и яснота на проблема с насилието над децата и да потърси възможности за превенция на насилието в домашната среда и в детските заведения. Ще се обсъди нуждата от единна политика и повече обучителни програми за професионалисти от сферата за работа с деца.
Essence center се намира на ул. „Шести септември” 37 и ще отвори врати за гости на конференцията в 11:00 ч.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване