05/28/13 14:37
(http://www.hsnovini.com/)

Организират турнир в памет на Антон Колев

Организират турнир в памет на силовия трибоец Антон Колев

Приятели и роднини на загиналия нелепо при катастрофа преди почти година състезател по силов трибой Антон Колев организират турнир по вдигане от лег в негова памет. В състезанието ще се включат и от Българската федерация по силов трибой, откъдето ще осигурят съоръжения за провеждане на надпреварата.

Турнирът в памет на вицешампиона при младежите от републиканските първенства през 2011-та и 2012-та година ще се проведе на 16-ти юни, датата на която младият хасковски спортист загуби нелепо своя живот при пътен инцидент. За Антон приятелите споделят, че е бил състезател с голямо бъдеще, който само две години след като започва тренировки, вече започва да трупа отличия от републикански първенства.

“Случайно го забелязахме, започна да тренира във фитнес залата и видяхме, че има потенциал. Започна да тренира усилено и го картотекирахме за състезания, и резултатите не закъсняха. Още в първата година стана вицешампион при младежите на републиканското по силов трибой, а година по- късно отново успя да се класира втори. Преди 1 година обаче много нелепо почина при катастрофа. Правим турнира в негова памет, понеже беше страхотен състезател, прекрасен човек и много добър приятел, общо взето беше надежда. Това е най-малкото, което можем да направим за него. Имаше страхотен потенциал, много талантлив и много силен” , коментира Ангел Киров, който е един от организаторите на турнира и приятел на Антон.

“Антон беше един от малкото, които наблягаха на спорта, но съдбата реши той да загине при катастрофа, по този нелеп начин”, коментира още Ангел Киров.

Състезанието ще се проведе на 16-ти юни от 17:00 часа на базата на плувен комплекс “Лебеда”. Турнирът ще се проведе по правилата на Световната федерация, а участниците ще бъдат разпределени в 4 категории, съобщи Ангел Киров. Той допълни, че турнира е без такси и всеки желаещ може да се запише за участие.

Организаторите са осигурили и награден фонд. Идеята е турнирът да се превърне в традиция.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Младен Желязков

 

Ангел Киров заяви, че идеята на организаторите е турнира да се превърне в традиция

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване