05/28/13 04:35
(http://www.klassa.bg/)

Принц Чарлз - на частно посещение в Армения

Принцът на Уелс Чарлз ще стане първият член на британското кралско семейство, който ще посети Армения. Посещението му на 28 - 30 май има частен характер, съобщи пресслужбата на британското посолство в Армения.

Принц Чарлз ще посети страната като гост на благотворителната фондация "Ереван, моя любов", чиято дейност е насочена към възраждане и съхранение на архитектурното наследство на арменската столица. Много от възстановените сгради ще бъдат използвани впоследствие за подобряване качеството на живот на деца и младежи инвалиди, социално слаби семейства.
Принц Чарлз и бившият премиер на Армения и бивш посланик във Великобритания Армен Саркисян ще реализират благотворителна програма в рамките на фондацията. По време на своето посещение Уелският принц ще посети хранилището на древни ръкописи "Матенадаран", което е признато от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Той ще посети и Ечмиадзин - център на духовно-религиозния живот и на Арменската апостолическа църква, където се намира и и резиденцията на Католикоса – главата на Арменската църква.
















РИА "Новости"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване