05/28/13 11:35
(http://www.klassa.bg/)

Турция продължава с рестриктивните мерки към българските превозвачи от 1 юни

От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Това е позицията на турските превозвачи UND, е станало ясно след осемчасови преговори в Истанбул от страна на българския и турския бранш, Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ във вторник, цитиран от агенция Фокус. От българска страна в преговорите участваха АЕБТРИ и БАСАТ, от турска – UND – Асоциацията на турските превозвачи. „Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови. Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта е направило предложение до Митниците, от там е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел – да се смачка конкурентноспособността на българските превозвачи”, обясни Койчо Русев.
По думите му – въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции. „Напротив, започват да ни заплашват, че ще има нови санкции. Имаме изготвен протокол, в който се посочва – каква е тяхната позиция, но ние не сме съгласни с това, което е записано в него. Ние искаме – спазване на международните конвенции, договори, спогодби. Нищо друго не искаме. Имаме документи от Париж, които тълкуват, че ние сме прави, те го виждат това, и въпреки всичко – създават и правят техни нормативи, които ги няма никъде, и те си ги измислят”, каза Койчо Русев. По думите му – сред основните аргументи от турска страна, е че българските превозвачи им изземват товарите.
По думите на Койчо Русев, при това положение, единствената възможност е българска страна да настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване