05/28/13 13:49
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковски каратисти – първи на турнир в Македония

Каратистите от хасковската школа  станаха първи по точки и медали сред конкурентите си

Каратистите от хасковската школа станаха първи по точки и медали сред конкурентите си

С 25 медала се върнаха каратистите от клуб „Възход” от международния турнир, който се проведе в Македония в събота. Със спечелените отличия възпитаниците на Димитър Тренков изпревариха всички свои конкуренти.

Над 300 деца и юноши участвали в състезанието. По точки и медали от  местния клуб станал първи. Хасковските възпитаници били  от единствения отбор, който представил страната ни на турнира. 19 участници от се преборили с конкуренцията си. Те били разпределени в 4 отбора – 1 женски, 1 микс и 2 мъжки.

Със златен медал се върнаха Таня Тодорова, Александра Чобанова и Пламена Ангелова, които оспориха победата отборно в дисциплина ката. Кирил Георгиев  грабнал 2 сребърни индивидулно в дисциплините – ката и кумите. Най – малкият участник от школата  Никола Красенов , който е на 8 годи, за пореден път грабнал златния медал индивидуално и бронз отборно. Той тренира от две години и винаги се връща с медал от състезания, разказаха от ръководството.

От  момичетата Александра Чобанова грабнала освен отборно златен и 2 бронзови медала индивидуално в дисциплините – ката и кумите. Таня Тодорова спечелила един златен индивидуално в  ката и 1 бронзов кумите.

Възпитаниците се подготвят усилено за следвaщия турнир, който ще се проведе  през месец юли в Хасково.

 

Анжелина Янева

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване