05/29/13 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Google ползва малки дирижабли за по-добър интернет в Африка

Щатският технологичен гигант Google планира да подобри интернет достъпа в райони от Африка и Азия, използвайки специални малки дирижабли, които ще предават Wi-Fi сигнали на дълги разстояния от въздуха, съобщава сайтът Science Recorder.

Отделно инженерите на компанията са разработили евтин, базиран на платформата Android смартфон, който в комбинация с Wi-Fi сигнала би могъл да осигури интернет достъп на близо 1 млрд. души от най-бедните кътчета на планетата.

Вместо на традиционните Wi-Fi сигнали, които са доста ограничени като обхват и степен на проникване, инженерите на компанията смятат да заложат на телевизионните и радио вълни, които могат спокойно да преодоляват стотици километри и лесно да проникват през солидни структури. Така системата би покрила големи по площ и гъсто населени райони в Африка и Азия, в които до момента достъпът до интернет е бил силно ограничен.

Сега една от целите на екипа, стоящ зад проекта, е да осигури необходимите честоти, на които дирижаблите на Google да предават сигнала.


















Георги Георгиев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване