05/29/13 09:07
(http://www.klassa.bg/)

Оффроуд надпреварата „24 часа на София” се проведе в рамките на първият Национален Оффроуд Фестивал

Оффроуд надпреварата „24 часа на София” се проведе в рамките на първият Национален Оффроуд Фестивал от 24 до 26 май в Суходол. Сътезанието е втори кръг от Националният Шампионат.

Организатор на сътезанието е доайена на оффроуда в България Тодор Христов, който има организирано и осъществено зад гърба си първото българско участие на Дакар през 2011 година, натрупан опит в участия в кръгове от Световния Рали Шампионат, както и организатор на най-голямата оффроуд надпревара  „Балкан Оффроуд Маратон”, основател на единствената „Детска и младежка школа за ATV пилоти” в Троян.

 

 

В надпреварата участваха автомобили, АТВ и мотори. Зорница Тодорова бе единствена в клас Мото/АТВ, която изкара цялото състезание и зае първо място в този клас.

Трасето бе с обща дължина 550 км, за два дена, и преминава през Люлин Планина и Стара Планина, включваше както бързи, така и много технични участъци, които се превърнаха в трудно преодолимо изпитание за мнозина от участниците. През първият ден участниците изминаха 200 кв., а през втория ден 350 км. с изключително сложна навигация. При  aвтомобилистите имаше голяма  интрига, като при финала на всеки етап победителите се променяха. След ожесточените битки победители при автомобилите са Методи Паунов и Асен Василев с Нисан.

Много голям интерес сред присъстващите на фестивала и журналистите предизвика сътезателния автомобил, с  който екипажа Орлин Алекиев и Пламен Николов ще се сътезават в Дакар 2014 гдина. Алексиев направи своя дебют през 2013, завърши престижната надпревара и зае 17 място в своя клас.
Автомобилът е BMW X1 A2  Concept и отново ще се бори в „кралския клас” Т1 с елитните отбори и пилоти и това е едно голямо предизвикателството пред отбора! Автомобила е с шестцилиндров  дизелов двигател с обем 3000 сс., 700 Nm въртящ момент  и 300 конски сили, а купето е от карбонови сплави върху тръбна конструкция.
Натупаният опит и направените промени в автомобила,  дават шансове на екипажа за по-добро класиране и аткуване на челните позиции.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване