05/29/13 12:06
(http://www.klassa.bg/)

Работниците от ВМЗ Сопот пак са пред протест

Работниците от ВМЗ - Сопот отново готвят протести, защото не са получавали заплати от февруари, съобщи в сряда Димитър Атанасов, представител на синдиката „Подкрепа” в предприятието, цитиран от Радио “Фокус” - Пловдив.
За февруари хората са получили само по 170 лева, имат да получават една заплата за март и аванс за април. Днес от синдиката са получили уверението на ръководството на предприятието, че се готви плащане. "Хората са свикнали да чакат и проявяват разбиране, но когато са ти спрели тока, спираш да разбираш", каза Атанасов.
От синдиката дават две седмици на новото правителство, за да реши проблема със заплатите, в противен случай се готвят нови протести и затваряне на пътища.
В момента предприятието е без работа, няма поръчки. Синдикалистите са депозирали писмо до Агенцията по приватизация срещу втория опит да се приватизира предприятието по време на служебното правителство. Синдикатите очакват да разберат състава на новия кабинет и да се знае с кого ще преговарят оттук нататък.
Около 840 души са съкратени от завода или напуснали по взаимно съгласие до този момент. От тях само около 30 са започнали работа. Другите са на борсата. "Доброто е, че от завода няма напуснали специалисти. ВМЗ е живо, конкурентоспособно е, и ако ни оставят, можем да работим", каза Атанасов. Според него е повече от ясно, че предприятието пречи на нечии интереси по веригата

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване