05/29/13 16:01
(http://www.hsnovini.com/)

С комедията “Досадникът” откриха театралните празници в Хасково

За осма година Хасково е домакин на „Театрални празници 2013”. В рамките на пет дни богата програма за малки и големи ще радва жителите и гостите на областния град.

„Театрални празници 2013” бяха открити тази вечер с гостуващата  продукция на общински театър – Перник и театрална формация „Мелпомена” – комедията „Досадникът” от Франсис Вебер. От 21 часа в камерната зала на драматичния театър с концерта „Песента на вятъра” се представят джаз музикантите Димитър Русев – Мутата и Иван Тодоров.  В театралния афиш са включени още два хитови спектакъла копродукция на Сатиричния театър – “АРТ” от Ясмина Реза /на 30 май/,  и “Спанак с картофи” /на 31 май/.

Два камерни спектакъла са включени в програмата на тазгодишното издание на театралните празници.Свободни места за тях все още има. Това са представленията “Епопея на забравените” и “С Чарли в сърцето”. 

Интересна програма очаква и малчуганите. На 1 юни на площад „Свобода” от 11 часа актьори от Ямбол ще забавляват децата с шоуто “Шанс за всеки”. Къща на приказките в двора на Регионалния исторически музей ще очаква най-малките на 1, 2 и 3 юни със спектаклите “Грозното пате”, “Мечо пух” и “Как се лекува лъвски страх”. Детска работилница отваря врати тази събота и неделя от 10 до 14 часа пред театъра.

Театралните празници се провеждат със финансовата подкрепа на община Хасково.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване