05/30/13 15:48
(http://www.hsnovini.com/)

4258 са трайно безработните в хасковско

Коста Костов заяви, че трайно безработните в областта са 4258

4258 са трайно безработните в област Хасково. Това са незаетите лица, записани в Бюрата по труда, в продължение на повече от 1 година, съобщиха от регионалната служба по заетостта. Според статистиката близо половината от тях са с основно или по- ниско образование, а малко над 9% са висшистите.

През месец април регистрираните в бюрата по труда са били 13 766, от които по-голяма част са жените- 7610. Близо 34 % от всички са над 50- годишна възраст, а младежите под 29 години съставляват 21,3% от безработните към месец април.

През същия месец на работа са постъпили 792 лица, 546 от които с посредничеството на бюрата по труда в областта. През март и април се забелязва минимален спад на регистрираните безработни, което се дължи главно на сезонната заетост и на мерките и програмите за заетост, коментира директорът на РСЗ- Хасково Коста Костов.

“Вече втори пореден месец макар и с много бавни и по- малки темпове, около 0,1%, безработицата намалява, като равнището през месец април тази година е 13,2% , общия брой на регистрираните в бюрата по труда е 13 766. Най- ниско е равнището в община Свиленград-10,6%, а най- високо в община Маджарово-23,4%. “, коментира Коста Костов.

419 са заявените през април свободни работни места в хасковска област. От началото на годината 426 души са се включили в различните национални програми за заетост, най-много са били в програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост”, заяви още Коста  Костов.

Подробности в новините на ТВ Рекординг.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване