05/30/13 18:17
(http://www.hsnovini.com/)

4368 души са получили безплатни винетки от началото на годината

Снимка: архив

4368 са безплатните винетки, които са предоставени от началото на годината от дирекция “Социално подпомагане”- Хасково на нуждаещите се, информира днес директорът на местната социална служба Грета Иванова.

Отказ за стикери са получили 33-ма от подалите заявления. Причината за това е, че не са отговаряли на някое от необходимите условия.

Социалните разясниха и подробности по отношение на предоставянето на ваучери за безплатни декодери за цифрова ефирна телевизия. Право да получат ваучер имат всички, които са получили помощи за отопление през изминалия отоплителен сезон. В областта те са 6600, информира Грета Иванова. Тя допълни, че все още не се знае с точност кога ще започне раздаването на ваучерите.

2 деца от областта са били записани в регистъра за осиновяване през месец април, информираха от дирекция “Социално подпомагане”- Хасково. Също толкова деца са били осиновени през април, всяко от които под 3-годишна възраст. И двамата малчугани са намерили ново семейство в пределите на страната, информираха още от социалните.  Грета Иванова съобщи и че броят на приемните семейства в областта се е увеличил на 52.

50 от тях са професионални, а 2 доброволни. Най-много са в община Хасково- 34.

Младен Желязков

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване