05/30/13 10:06
(http://www.klassa.bg/)

Pernod Ricard организира "Училище за родители"

„Училище за родители“ е новата инициатива на българското представителство на Pernod Ricard, водеща компания в производството и дистрибуцията на висококачествени спиртни напитки и вина на световния пазар. Начинанието е част от глобалната им кампания за корпоративна и социална отговорност Responsib’ALL Day. Около 18 хил. служители на гиганта по целия свят ще спрат работа на 5 юни, за да се включат в инициативата.

„Замисълът на проекта е изцяло социално ориентиран и ние, като членове на обществото – родители и близки на млади хора – бихме желали да помогнем за превенцията от злоупотреба и нещастни случаи”, каза изпълнителният директор на „Перно Рикар България” Албена Трифонова.

Целта на училището е да информира родителите за вредата от употребата на алкохол при лица под 18 години и начините за справяне с рисковата консумация. Семинарите ще протичат под формата на интерактивни беседи и практическа работа с родители и учители. За проекта са ангажирани психотерапевтите Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев.

„Родителите са ключов фактор за справянето с проблема с употребата и злоупотребата на алкохол при тийнейджърите - те са експертите у дома. В рамките на този проект ще се опитаме да им помогнем да изграждат и устояват авторитета си, като работим върху уменията им за комуникация и разбира ще разчитаме на тяхната отговорност за промяната на тази опасна тенденция”, споделя Виргиния Захариева.

Първият от поредиците семинари ще се проведе на 5 юни, сряда, в къща „Огоста“ на ул. „Огоста“ 5 от 18:30 часа. Следващите лекции ще са съответно на 11 и 18 юни 2013. Всички събеседвания с психотерапевтите в рамките на проекта ще са напълно безплатни и достъпни за всички.

За повече информация за кампанията следетe официалната Facebook страница: www.facebook.com/ Responsib’All.
_________________________________________________________
Кампанията Responsib’ALL стартира през 2012 година и включва пет ангажимента на алкохолната индустрия, посветени на решаването на проблема с вредата от алкохола, изпълнени за периода 2013-2018:
01 – Намаляване на употребатана алкохол сред непълнолетните лица
02 – Засилване и разширяване на кодексите за добри пазарни маркетнгови практики
03 – Предоставяне на информация на потребителите и отговорни продуктови иновации
04 – Намаляванене на шофиранетото в нетрезво състояние
05 – Осигуряване на подкрепа на търговците на дребно за намаляване на вредната консумация на алкохол.
Успешни практики на кампанията на Pernod Ricard Responsib’All 2012:
• Юношество и алкохол, Перно Рикар Испания, 2012 - 1 800 000 ученици в Испания са обучени за вредите от ранната консумация на алкохол; 7 от 10 обучени ученици заявяват, че няма да пият или че ще пият по-малко.
• 11+1 Кодекси за маркетингови практики, Перно Рикар Тайван, 2009/2012 - единадесет международни алкохолни компании (членки на TBAF) подписаха саморегулаторния кодекс за маркетингови дейности.
• КАМПАНИЯТА „ЕДИНСТВЕНИЯТ”, „БЪДИ ЕДИНСТВЕНИЯТ”, Перно Рикар Америкас Травъл Ритейл, 2012 - Кампанията е приета широко и различни целеви групи силно се идентифицират с посланията. Министерството на транспорта и други министерства също поздравиха TTBAA* (Алиансът за алкохолни напитки на Тринидад и Тобаго) за рекламната кампания и бяхме поканени да работим заедно с Министерството по неговата кампания за безопасност на пътя.
• Очни и здравни лагери за шофьорите на камиони, Перно Рикар Индия, 2012 - очни и медицински прегледи на 1749 шофьори на камиони; разпространение на 749 безплатни очила.
• „Нямаш18? Нямаш шанс!“, Перно Рикар Чехия /Словакия, 2011 - • Участват 2914 бармани от 1094 ресторанта, барове, клубове, кафенета и хотели; специален стикер за всички барове с обучен персонал; силно позитивна обратна връзка от участниците, както и от журналистите и експертите в областта (вкл. тези от местните власти).





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване