05/30/13 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Главният секретар на МВР и шефът на ДАНС подадоха оставки

Две оставки станаха факт този четвъртък - председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Константин Казаков е подал молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му като председател на ДАНС. Очаквано, оставка подаде и Главният секретар на МВР Калин Георгиев.

„Подадох заявление за освобождаване от държавна служба в МВР. Този акт не е спонтанен. Обмислям го от много време. Поет ангажимент ми попречи да обявя намеренията си по-рано. Бих искал да благодаря на всеки един от вас, че имахме честта да служим заедно на България", се посочва в обръщението на главния секретар на МВР към служителите на вътрешното ведомство.

Мотивът на Константин Казаков е, че ДАНС е специализиран орган към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност и министър-председателят трябва да има възможност да избере екип, с който да постигне целите на правителството.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване