05/30/13 12:24
(http://www.klassa.bg/)

До десет години затвор за нападение над лекари и учители

Наказанието за нападение над лекар и учител да бъде също като при посегателство срещу полицай. Това предвиждат промените в наказателния кодекс, които единодушно бяха приети в парламента. Според текстовете в Наказателния кодекс лека телесна повреда, нанесена на полицай, се наказва с до 3 години затвор и до 10 години, ако поражението е тежко.

„Да, добре е, че има съгласие по приемането на този законопроект, на тази поправка, но не е добре, че това става чак сега. А това, че става сега е по вина на ПП ГЕРБ, която го отхвърляше и това трябва поне да се признае от бившата министърка на здравеопазването", коментира лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

„Платон е казал, че демокрацията избира не най-добрите, а себеподобните. За съжаление, агресията в обществото ни тези дни намира отражение в ситуацията и дебатите в Народното събрание. Непрекъснатото натякване на някакви грешки или на това, че е имало някакви противоречия, които са били единствено от правно-технически характер, в никакъв случай по смисъла на законопроекта, дават лош знак на обществото, обясни Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„Разбира се, добре е, че по редица въпроси за няколко месеца ГЕРБ преосмисли своята позиция, своето мнение, своето поведение, но уважаема г-жо Дариткова, ние не страдаме от амнезия и няма как да сме забравили не какво направихте миналото лято, а буквално преди няколко месеца", заяви Мая Манолова от БСП.

„Моят призив е и към МВР, и към правораздавателните органи да спазват тези промени в закона и тяхната работа също да доведе до резултат в най-кратък срок", каза новият здравен министър Таня Андреева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване