05/30/13 05:43
(http://www.klassa.bg/)

"Зелена светлина" за 100 заселнически жилища в Източен Ерусалим

Израел ще строи хиляда нови жилища за заселници в окупирания Източен Ерусалим.

Това е стъпка, която сериозно може да попречи на опитите на Вашингтон за подновяване на мирния процес, каза неправителствената организация "Terrestrial Jerusalem", която се бори срещу заселническата политика на правителството. Израелските власти дадоха зелена светлина за новото строителство дни след визитата на американския държавен секретар Джон Кери в региона. По време на своето посещение той е опита да повлияе за подновяване на преговорите за мир между израелци и палестинци, които са замразени от 2010 г.
Според директора на Terrestrial Jerusalem Дани Сейдеман подписани са договори за строеж на 300 нови жилища за заселници в колонията Рамот и други 797 ще бъдат пуснати за продажба в Джило близо до палестинския град Витлеем, на Западния бряг. Тези две колонии се намират в окупирания от Израел през 1967 г. Източен Ерусалим, който е с преобладаващо арабско население.











АФП





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване