05/30/13 13:05
(http://www.klassa.bg/)

Калин Христов се връща на поста подуправител на БНБ


Управителният съвет на БНБ прие решение, с което, считано от 30 май 2013 г., прекратява ползването на неплатен отпуск на Калин Христов и възобновява изпълнението на функциите му на подуправител на БНБ, съобщиха от централната банка. Той ще продължи да ръководи управление „Емисионно”, както и да е представител на БНБ в съвета на директорите на дружества, в които БНБ има участие („Печатница на БНБ” АД и „Дружество за касови услуги” АД).

Калин Христов малко над два месеца заемаше поста министър на финансите в служебното правителство, на който пост дойде от БНБ.

Решението на БНБ е във връзка с решения на Народното събрание на Република България от 29 май 2013 г. за избиране на правителство с министър-председател Пламен Орешарски, с което се и прекратяват правомощията на служебното правителство. Освен това Калин Христов е подал молба за прекратяване ползвания от него неплатен отпуск, разрешен му от УС на БНБ на 12 март.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване