05/30/13 15:30
(http://www.hsnovini.com/)

Кюрдистанци на среща в Областна

Културна делегация от Кюрдистан на среща в Областна

Културна делегация от Кюрдистан на среща в Областна

Kултурна делегация от Северна автономна област Кюрдистан в Ирак,  с представители от Министерството на културата и младежта и Асоциацията на българо – кюрдистанско съгрудничество пристигнаха в Хасково вчера. Те бяха посрещнати от областния управител Николай Нанев, заместник- кмета Минко Ангелов, председателят на хасковската търговско  – промишлената палата Янчо Янев, както и от представители на културни институции.

Срещата започна с приветствие от Янчо Янев, а председателят на и Асоциацията на българо – кюрдистанско сътрудничество Меджит Саад Таха благодари за поканата.

Тя е продължение на посещенията в Ербил,  където на форумите с делегациите били засегнати въпроси в чисто икономически план, свързани с бизнес отношениятa между двете страната ни и автономната област, обясни Янев.

Областният управител  Николай Нанев поздрави гостите и изрази задоволството си, че контактите между двете Кюрдистан и България непрекъснато се разширяват. Той посочи за изключително важно да се поддържат не само културни, но и икономически отношения.

Според  делегатите страната ни е богата култура и е добре България  и Кюрдистан да поддържат съвместно сътрудничество. Те поканиха домакините да посетят автономната област догодина.

Представителите на културните институции в Хасково присъстваха също на срещата и запознаха гостите с  културния живот в града.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия  ”Рекординг”

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване