05/30/13 14:16
(http://www.klassa.bg/)

Мария Дивизиева е шеф на кабинета на Орешарски

Мария Дивизиева е назначена за началник на кабинета на министър-председателя Орешарски.
Тя дълги години е работила с Николай Василев - министър в три министерства и вицепремиер в правителствата на Сакскобургготски и на Станишев.

Беше парламентарен секретар в Министерството на транспорта и съобщенията (2003-2005) и Министерството на икономиката (2001-2003) и заместник-министър на държавната администрация и административната реформа, отговарящ за регионалната координация, европейските въпроси и европейските фондове.

Дивизиева ръководеше предизборния щаб на Меглена Кунева в кампанията за президентските избори през 2011 г., а през юни 2012 г. напусна НДСВ и стана съучредител на "България на гражданите".

Била е ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Административен капацитет" от създаването на програмата до 2009 г.

Магистър по право е от Софийския университет "Св. Климент Охридски", владее английски и френски език.

След парламентарните избори през юли 2009 г. започна работа в инвестиоцнната компания "Експат Груп" ЕООД, където е управляващ директор, но ще трябва да напусне заради новия висок пост в държавната администрацията.

Там тя работеше с бившия си шеф Николай Василев, който е  изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на "Експат Капитал".

Родената в Разлог 36-годишна юристка живее на семейни начала с новия министър на културата Петър Стоянович и след два месеца очаква да стане майка на неговия втори син.

За шеф на пресцентъра на Министерския съвет е назначена Ани Димитрова, която в предизборната кампанията отговаряше лично за Пламен Орешарски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване