05/30/13 15:45
(http://www.hsnovini.com/)

ОбС ще обяви трети конкурс за управител на МБАЛ

В срок до 30 юли ще бъде обявен новия конкурс за управител на димитровградската многопрофилна болница

Ще бъде обявен пореден трети конкурс за управител на димитровградската многопрофилна болница. Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Преди това те повторно отхвърлиха предложението на кмета да утвърдят класирането от проведената вече процедура, на която конкурсната комисия избра на първо място пловдивчанина д-р Християн Стойков. Темата за бъдещето на многопрофилната болница провокира двучасови спорове сред общинските съветници.

В срок до 30 юли ще бъде обявен новия конкурс за управител на димитровградската многопрофилна болница. Предложението на общинският съветник Катя Панева до встъпване на нов управител, постът да заеме д-р Атанас Михов, бе отхвърлено. Подготовката на ясни критерии за развитието на здравното заведение се възлагат на вносителя на докладната Стефан Димитров, заяви кметът Иво Димов. По-рано общинските съветници отхвърлиха повторно предложението на кмета да утвърдят класирането от провелия се вече конкурс. Градоначалникът припомни,че МБАЛ приключи 2012 година с отрицателен финансов резултат от 3 356 000 лева.

МБАЛ приключи 2012 година с отрицателен финансов резултат от 3 356 000 лева

В дебатите по тази докладна бяха изслушани позициите на различните сесийни групи.  Д-р Стойков и днес присъства на сесията, като допълнително аргументира представената от него програма и отговаря на въпроси от съветниците. Въпреки това не успя да спечели доверието им. Против утвърждаването на конкурса гласуваха сесийните групи на БСП и Да за Димитровград. С друго свое решение местния парламент отпусна временна финансова помощ на многопрофилната болница от 500 000 лв. Средствата са за покриване на задълженията си към местна строителна фирма, която осъди болницата в Арбитранеж съд за сумата над 600 000 лв.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване