05/30/13 16:07
(http://www.hsnovini.com/)

Полски илюстрации представят в Младежкия

Изложба на полски детски илюстрации

Изложба на полски детски илюстрации

Изложба на полски детски илюстрации  „Фауна, флора и пирати” бе представена днес във фоайето на Младежки център. Тя е направена по повод Деня на детето – 1 юни.

Над 18 авторски творби красят фоайето на сградата. Те са предоставени от Полски институт- София. Изложбата  е организирана съвместно джаз клуб “Хасково” и Младежки център. Оригиналните полски илюстрации ще останат в Младежкия център около 2 седмици, разказа инициаторът  Димитър Русев – Мутата.

Тук е  половината от експозицията,а другата  част от нея  ще бъде изложена в НДК за Деня на детето, разказа джазменът. Целта е да зарадваме малчуганите за празника, допълни той. Децата ще  могат да се потопят в един  вълшебен свят на приказни герои като Симбат Мореплавателя, Бамби, пирати и принцеси. Интересните творби са дело на най-известните автори на детски илюстрации.  След като бе открита изложбата поканените малчугани от хасковски детски градини гледаха полски анимационен филм.  Вокална група „Орфейче„ изпя няколко песни от репертоара си и зарадва децата.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия  ”Рекординг”

 

Анжелина Янева

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване