05/30/13 16:38
(http://www.hsnovini.com/)

“Тангра” с вицешампион

Балет "Тангра" грабна купите на шампионата

Балет “Тангра” грабна купите на шампионата

С 6 купи се върнаха възпитаниците на Дорина Инджова от Европейското първенство по модерен и джаз танц и Световна купа по класически танц и танцово шоу в Биела, Италия. То се провело на от 24 до 26 май.

Около 980 участници от 16 страни се включили в Европейското първенство по модерен и джаз танц. Силна конкуренция имало от Германия,  Полша, Чехия, Словения, Босна и Херциговина, Хърватия и Италия. Въпреки това хасковските танцьори от балет „Тангра” събрали овациите на публиката.

Петра Недялкова стана вицешампион в класически балет, както и грабна бронзов в стил денс шоу. Тя и Кристина Динева в стил класически балет станали 3 -ти с дуетното си изпълнение във възрастова група 12- 15 – години. Петра, Кристина и Надя Иглева достигнали до финал в стил джаз  - малка група, но се наредили на  7 – мо място.

Жулиен Сталев грабнал бронзов медал при мъжете. Във възрастова категория 12 – 15 той станал втори в категория джаз, а 4-ти в модерн. Най- малките участнички били Яна Стоянова години и Надя Карагьозова  -  на 8 и 9 години. Те се състезавали във възрастова група до 11 –годишни. Яна се наредила на 18 място в стил джаз. Надя станала на 19 – то сред 27 участници в този стил.

Танцьорите събраха овациите

Танцьорите събраха овациите

Хасковските таланти са удовлетворени от високите резултатите, въпреки че по време на състезанието бил откраднат фотоапарата им със снимки и портфейл на един от участниците със 100 евро.

 

 

Репортаж гледайте в  новините  на телевизия “Рекординг”

 

 Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване