05/30/13 11:22
(http://offnews.bg)

Шефът на ДАНС подаде оставка

Константин Казаков Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ Константин Казаков е подал молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му като председател на ДАНС.

 

Мотивите, които е посочил в искането си Казаков, са, политически. ДАНС е специализиран орган към Министерски съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност и министър-председателят трябва да има възможност да избере екип, с който да постигне целите на правителството, пише в мотивацията си Казаков.

По-рано днес оставка подаде и главният комисар на МВР Калин Георгиев.

Преди седмица заместник-шефът на ДАНС Димитър Йорданов също подаде оставка. Той пое отговорност за изтеклите документи от разследването по казуса с незаконните бюлетини, открити в печатницата в Костинброд.

С напускането си Казаков няма да дочаква структурните промени, които най-вероятно ще бъдат гласувани утре в парламента. В петък депутатите ще обсъдят законопроект, внесен от “Коалиция за България” и ДПС, касаещ организацията на двете служби. 

Вносителите предлагат Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) ще бъде извадена от системата на МВР и ще стане част от Държавна агенция “Национална сигурност”. Ако влезе в сила новата разпоредба, шефът на ДАНС ще се избира и освобождава от парламента.

Статията "Шефът на ДАНС подаде оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 05/30/13 11:22 http://offnews.bg/index.php/201096/shefat-na-dans-podade-ostavka
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване