05/31/13 21:24
(http://www.klassa.bg/)

Двучасов концерт ще огласи Южния парк в София в събота вечерта

Двучасов концерт с участието на някои от най- известните поп и рок изпълнители, ще огласи Южния парк в София на 1 юни вечерта. Събитието е организирано от „Сдружение Азбукари“ и е част от  второто издание на Детския фестивал „Вярвам в теб!“, чиято цел е да насочим вниманието и усилията на общестшото в посока на интеграцията на деца в неравностойно положение.  Точно в 18.00ч. в събота на сцената, на Голямата поляна ще се качат Орлин Павлов, Йоана Драгнева, Роси Кирилова, БТР, Вяра Панталеева и много , много други. Всички те участват напълно благотворително в подкрепа на каузата на сдружението.

 

Самият детски фестивал „Вярвам в теб!“  стартира в 10ч. сутринта на 1 юни с концерт на млади български таланти. В 12ч. пък  започват Мини-олимпийските игри, където стотици малки спортисти ще премерят сили със свои връстници в неравностойно положение. Спортните игри са специално адаптирани за деца с увреждания от специалисти на НСА.  Освен спорта, следобеда ще бъде изпълнен с викторини и танци и разбира се хиляди подаръци. На голямата поляна в Южния парк ще бъдат разположени и над 30 шатри, в които ще има разнообразни забавления за малчуганите. Там те ще могат да рисуват, да играят и да създадат много нови приятелства. На фестивала е застъпен и обучителния елемент. Тук децата ще се запознаят с това как най-безопасно да пътуват в метрото или защо Европа има една от най-красивите природи в света.
Кучешки атракциони пък ще помогнат на децата да опознаят характера и качествата на най-разпространените домашни любимци- кучетата.  Те ще научат и как кучата могат да помагат на хора в неравностойно положение да извършват ежедневните си дейности.
Грандиозният завършек на първия ден от фестивала е двучасовия благотворителен концерт. Вторият ден от празника е не по-малко впечатляващ.  Празникат започва отново точно в 10ч. с детският оперен спектакъл „Червената шапчица“, поставен от Софийската опера и балет. Не е пропуснат факта, че именно на 2 юни се чества и годишнината от смъртта на Ботев.  Децата ще могат да видят възстановка на последните дни от живота на революционера, както и да научат интересни факти за  делото на този велик български борец за свобода.  Най-големият фестивал за социална адаптация  ще приключи отново с музика. Организаторите се надяват , че празникът ще направи щастливи хиляди деца и ще остави прекрасен спомен за великолепно празненство и много  цветни усмивки.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване