05/31/13 14:47
(http://www.klassa.bg/)

Китайци, евреи и българи заедно празнуваха Ден на Йерусалим

„Благодарен съм на двамата братя - докторите Ангел и Невен Енчеви за вълнуващия празник, който организираха. Ден на Йерусалим се прави за първи път в България и това е едно от най-трогателните ми преживявания, откакто съм в страната“. Чувствените слова изрече израелският посланик Н. Пр. Шаул Камиса Раз по време на снощния коктейл, на който тържествено бе отбелязана 46-тата годишнина от обединената столица на еврейската държава.

Менда Стоянова, Соломон Паси, инж. Йосиф Бенароя - председател на пловдивския  „Шалом“, д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Германия в Пловдив, инж. Димитър Георгиев - почетен консул на Украйна в Пловдив, д-р Георги Крумов - вицепрезидент на Българската федерация по тенис бяха сред над 100-те гости в х-л „Тримонциум“ уважили поканата на д-р Невен Енчев, председател на фондация „Качество на живот“.

 

 

 

 

 

Именно фондацията бе в основата на честването на Йерусалим заедно с Дружеството на пловдивските художници и община Пловдив. 15 художници рисуваха цял ден по темата „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността“ и изложиха по време на коктейла своите още неизсъхнали творби. Една от тях д-р Невен Енчев връчи снощи на израелския посланик. Останалите, които лекарят откупи, ще бъдат предложени на благотворителен търг за изграждане на Център за рехабилитация на деца с увреждания и детска церебрална парализа.

Силно впечатлени от празника останаха 3 млади китайки, които проведоха доста дълъг разговор с Н. Пр. Шаул Камиса Раз и израелският предприемач Арон Герон. Оказа се, че представителките на Поднебесната империя са останали в Пловдив, след приключилия първи българо-китайски форум за инвестиции и туризъм. Те водят преговори за партньорство с „Респект консулт“, едно от доверените български консултантски дружества. Заедно с китайските дами бяха силно правещите впечатление с елегантността си Катерина Гушкова и Вахрам Ерамян, основатели на кантората.    

Израелският посланик подчерта пред китайките колко са доволни еврейските бизнесмени, инвестирали в Пловдив и региона.

 

 

Преди това той разговаря на тази тема и с журналисти. Конкретни факти пред тях споделиха също Арон Герон и инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит Хлодинг“. И двамата са съуправители на „Булплод Тракия“, дружеството, което в момента разработва „Индустриална зона и Високотехнологичен център Тракия“.

 

 

 

 

„Израелци ще правят ин-витро клиника в Пловдив“, хвърли още една „инвестиционна бомба“ Арон Герон. Той не каза коя точна е фирмата, но убедено подчерта, че вече набират персонал и български лекари ще се обучават в Израел на нови техники, при които успеваемостта на ин-витро процедурите е при над 60 процента от желаещите да забременеят жени. Клиниката се очаква да заработи през януари 2014 г.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване