05/31/13 14:55
(http://www.hsnovini.com/)

Мотополигонът в Хасково отново домакин на шампионатен кръг

В събота и неделя мотополигонът в Хасково отново ще бъде домакин на състезания по мотоциклетизъм

В събота и неделя мотополигонът в Хасково ще бъде отново домакин на кръг от Европейския и Източноевропейския шампионат по мотокрос. Официалното откриване на състезанието ще бъде в неделя от 11:00 часа, преди което са квалификациите. Това бе съобщено днес на официална пресконференция от кмета на община Хасково Георги Иванов, председателя на Българската федерация  по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателя на организационния комитет на Гран При за България Румен Петков.

Организатори на поредния кръг от състезанията по мотоциклетизъм, който ще се проведе в Хасково, са местната администрация и БФ по мотоциклетизъм. Градоначалникът заяви, че въпреки перипетиите които съпътстваха предните издания на кръговете от различните шампионати, провеждани в Хасково, вече е доказано , че трасето и връзките към него са законосъобразни.

Румен Петков заяви, че днешната пресконференция в община Хасково е прецедент, тъй като до този момент официалното представяне на състезанията от Гран при за България винаги се е правило в националния пресклуб  в София.

Близо 100 състезатели по предварителни данни ще запишат участие в състезанието при 65 и 85- кубиковите машини. Организаторите заявиха, че трасето е много добре подготвено и са създадени добри условия за състезатели, съдии и зрители. Бе обявено, че подходите към пистата ще са както предни години без промяна. В заключение Румен Петков добави, че мотокроса в последните години носи много престиж на България по света и има голяма гледаемост. Нещо, заради което трябва да се помага на развитието му, а не да се пречи.

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване