05/31/13 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Опра Уинфри получи докторска степен от Харвард

Телевизионната водеща, предприемач и филантроп Опра Уинфри получи почетна докторска степен от Харвардския университет. Уинфри облече традиционните академични тога и шапка, за да приеме званието "доктор по право".

"О, Боже, аз съм в Харвард. Не са много момичета от провинциалния Мисисипи, успели да си проправят път до тук", сподели 59-годишната Опра Уинфри в речта си пред студентите.

Влиятелната дама използва проблемите със собствената си телевизия OWN, определена от медиите като провал, за да вдъхнови завършващите. Уинфри заяви, че съвременните млади хора разполагат с повече средства и възможности за утвърждаване, отколкото което и да е друго поколение в историята.

"Препятствията са неизбежни, но не са постоянни. Искам да запомните едно - няма такова нещо като провал. Неуспехът е само начин, по който животът ни придвижва в друга посока. Говоря пред вас в момент, когато не се радвам на успех. Тук съм, за да ви кажа - учете се от всяка грешка, защото опитът, трудностите и особено грешките ни дават възможност да надскочим себе си и да очертаем следващия си ход", заяви Опра Уинфри.
















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване