05/31/13 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Разбиха мрежа за контрабанда на цигари, разтоварвала стоката в България

При координирана полицейска операция в Испания, Португалия, Франция и Белгия са арестувани 13 члена на престъпна организация за контрабанда на цигари, като пратките се разтоварвали в България.

Това съобщи испанското министерство на вътрешните работи.

При операцията срещу престъпната група с централа в испанския курортен град Марбея са били конфискувани близо 2 700 000 пакета цигари. Десетима от арестуваните са испански граждани, а останалите са англичанин, ирландец и белгиец.

Разгърнатата контрабандна мрежа, оперираща в Близкия изток, Африка и Европа, е имала възможност да вкарва всеки месец на европейския пазар по 10 контейнера с милиони пакети контрабандни цигари. Печалбата от всеки контейнер е възлизала на 1,1 млн. евро, твърди испанското вътрешно министерство, без да уточнява от кои азиатски държави са идвали цигарите.

Повечето от доставките са преминавали през пристанищата на Алхесирас, Валенсия, Антверпен и Лисабон.

Пратките, транспортирани с наземен транспорт, са били разтоварвани в България, като логистичните дейности са били разпределени между голям брой специално създадени за целта подставени фирми.

За да не привличат вниманието на големите производители на тютюневи изделия, контрабандистите са доставяли слабоизвестни марки цигари.

Мрежата е била ръководена от двама души - ирландец и англичанин, които я управлявали от Марбея.















БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване