06/01/13 09:27
(http://www.klassa.bg/)

Нов голям сблъсък между Димитров и Джокович!

Предстои поредният голям мач за Григор Димитров. След 17:00 часа той ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович в среща от третия кръг на Ролан Гарос.

В предишния кръг Григор отстрани французина Лука Пуй и се превърна в първия българин, който стига до тази фаза на надпреварата. Ноле също нямаше проблеми със стигането си до тук.

Интересно е дали Димитров е способен на втори подвиг срещу Джокович, след като успя да го отстрани на турнира в Мадрид.

Ето какво сподели Джокович преди срещата:

„Ще бъде здрав мач, труден и за двама ни. Трябва да играя на върха на възможностите си срещу Григор. Очаквам да е физически изтощителна среща и се надявам подготовката, която направих преди турнира да ми се отплати. Димитров вече е по-уверен, защото в последните месеци записа големи успехи и това го прави още по-труден съперник”, каза сръбският тенисист за предстоящия мач.

Григор също смята, че на корта ще бъде много интересно.

„Радвам се, че най-сетне достигам до този етап на турнир от Шлема. Прекарах много месеци в тренировки в Швейцария и мисля, че усилията ми се възнаграждават.

Винаги е удоволствие да играеш срещу световния номер 1, но този мач ще е много различен от онзи в Мадрид. Ще играем 3 от 5 сета, а и е турнир от Шлема. Но мачът ще е много по-важен за Джокович, отколкото за мен. Аз обаче съм се готвил точно за такива мачове. Трябва да играя максимално дълго на върха на възможностите си. Дано бързо да намеря ритъма си."


















zonasport.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване