06/01/13 09:07
(http://www.klassa.bg/)

Флашмоб пред президентството по повод Международния ден на детето

На 1 юни от 10:00 часа пред президентството Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ организира флашмоб по повод Международния ден на детето и 10-годишнината от създаването на Съвета на децата, съобщиха от агенцията.

Флашмобът е част от кампанията "Усмихнатите деца на България", организирана от Съвета на децата към ДАЗД. По време на инициативата едновременно във всички областни градове стотици момчетата и момичетата ще образуват огромни усмивки. Целта им е да ни напомнят, че във всеки от нас живее едно весело, жизнерадостно дете, което трябва да живее безгрижно и щастливо, както и, че трябва да пазим детските усмивки, защото те са красиви и безценни. За града, в който ще бъде направена най-голямата усмивка, е предвидена награда. Ангел и Моисей и други млади български изпълнители ще се включат във флашмоба в София.
Местата, на които ще се проведе събитието в страната, са следните: Бургас – Морската градина; Благоевград – пред зала "22 септември" в 12:00 ч.; Варна – вход на Морската градина в 17:15 ч.; Видин – Крайдунавски парк; Враца – площад "Христо Ботев"; Велико Търново – историческа местност "Ксилифор"; Габрово – площад "Възраждане"; Добрич – парк "Свети Георги"; Димитровград – пред община Димитровград; Кърджали – Нов парк – Север; Кюстендил – площад "Велбъжд"; Ловеч – Централен площад; Монтана – площад " Жеравица"; Пазарджик – Централен площад; Перник – Централен площад; Плевен – Централен площад; Пловдив – пл. "Стефан Стамболов"; Разград – Общински културен център; Русе – хотел " Дунав"; Силистра – площад "Свобода"; Сливен – пред сградата на община Сливен; Ямбол – площад "Освобождение". Всички, които носят детския дух в себе си, може да се присъединят към инициативата, за да се сбъдне желанието на Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече". Нека да докажем, че на 1 юни децата на България са най-усмихнатите млади хора в Европа, призовават от ДАЗД.
Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. В състава му е включен по един представител на младите хора от всяка административна област в страната.
Основната мисия на Съвета е да представя гледната точка на децата по проблеми, свързани със самите тях и които са приоритет в политиката и работата на Агенцията.
















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване