06/01/13 09:14
(http://www.klassa.bg/)

Френско семейство пътува три месеца с колелета, за да види българското Черноморие

Френско семейство с две деца – на 3 г. и на 19 месеца, вече три месеца пътува с велосипеди, за да стигне до българското Черноморие, предаде БТА.

Момичетата – Колин и по-малката й сестра Фелис, пътуват в специална триколка, закачена за велосипед. „Справиха се отлично с разстоянието от 3000 км.,” хвали ги майка им – 29-годишната Марион, която въвлякла в приключението съпруга си Флорен и сестра си Зоуи.

Проливен дъжд посрещнал семейството във Видин в четвъртък. Студ, дъжд и слънце обаче не плашат пътешествениците, които потеглили от Франция на 3 март.

„Досега децата по време на изпитанието на колела не са боледували,” споделя бащата Флорен, който е категоричен, че пътуването с двете момичета на велосипеди по толкова дълъг маршрут, който минава през няколко европейски държави, не е трудно.

Марион с усмивка допълва, че подобно пътуване е както в ежедневието - децата са постоянно наоколо, дори и да се оплакват, когато им е трудно.

Семейството пътува с малко багаж, а изпраните детски дрешки и маратонки се сушат на специална сушилка, прикрепена за велосипеда. „Свикнали сме с това и четиримата заедно преодоляваме трудностите по-лесно,” казва Марион.

Семейството не пътува за първи път. За първи път обаче цялото им пътешествие ще се филмира. По тази причина с тях е екип от трима французи.

Следващата спирка на странните пътешественици е някъде около Лом, където ще спят на палатка. На пожеланията за „лек път" отговарят на български „довиждане" и „до нови срещи", сричайки от импровизиран българо-френски речник, съставен от рецепциониста на хотела, в който са отседнали във Видин.

Очаровани от странния велопоход, местните хора изпратиха семейството авантюристи с аплодисменти.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване