06/04/13 06:10
(http://www.klassa.bg/)

Асандж разкритикува филм за WikiLeaks

Създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж обвини в необективност създателите на документалния филм "Крадем тайни: Историята на WikiLeaks".

"Авторите на филма са пристрастни, тъй като WikiLeaks отказа сътрудничество с тях преди началото на снимките. Не пожелахме да сътрудничим на киностудията "Universal" и режисьора Алекс Гибни, тъй като се опасявахме, че информацията, предоставена от нас, ще бъде интерпретирана некоректно. Сценарият на филма доказва, че сме били прави", заяви Асандж.

"Мнението на Асандж си е лично негово", контрира Гибни. "Считаме нашия филм за максимално обективен и в най-голяма степен близък до истината и фактите".

По-рано Асандж разкритикува и друг филм, посветен на WikiLeaks - "Петата власт", който е продукция на кинокомпанията Стивън Спилбърг "DreamWorks". "Сценарият на филма е пропаганда и лъжа отначало докрай", коментира австралиецът Асандж, който вече втора година е затворник в посолството на Еквадор в Лондон.



















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване