06/04/13 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Извънредното положение в Тунис - продължено с един месец

Президентството на Тунис обяви продължаване с един месец, до 4 юли, на извънредното положение, което е в сила в страната след революцията, свалила режима на бившия президент Бен Али през януари 2011 г.


"Президентът на републиката Монсеф Марзуки реши след консултации с премиера, председателя на парламента и ръководители от службите за сигурност, да продължи извънредното положение с още един месец от 4 юни", съобщи официалната агенция ТАП. Тунизийските власти поддържат това извънредно положение в страната на периоди от три месеца от 14 януари 2011 г.

На 2 март то бе продължено до 3 юни. След протестите и свалянето на режима на Бен Али в страната се активизираха радикални салафистки групировки. Правителството нееднократно бе обвинявано, че се отнася меко с тях, но властите втвърдиха позицията си през последните месеци, след като разкриха въоръжени групи, свързани с "Ал Кайда", близо до границата с Алжир.

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване