06/04/13 09:21
(http://www.hsnovini.com/)

Иззеха зеленчуци с изтекъл срок на годност от заведение в Хасково

Снимка: архив

Заведение в Хасково е санкционирано от инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните. Причината е, че там се предлагало на клиентите зеленчуци с изтекъл срок на годност.  Количеството зеленчуци е бракувано и иззето от заведението. За нарушението собственикът му ще плати глоба в размер от 500 до 1 000 лева.

При проверка, заведение за бързо хранене в Димитровград също е санкционирано. Глобата е издадена заради лоша хигиена в търговския обект. Същата е причината за санкцията на още два хранителни магазини в Свиленград. Размерът на глобата за това нарушение е от 500 до 1 000 лева. Инспекторите са иззели и вафли с изтекъл срок на годност от два хранителни магазина в Тополовград. През изминалата седмица са извършени 128 проверки, издадени са и 4 предписания.

Областната дирекция по безопасност на храните извършва засилени проверки на земеделските производители от региона. Проверяват се овощни градини и оранжерии, като главно се следи за качеството на произведената от тях продукция.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване