06/04/13 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Индия глоби Vodafone с над 220 млн. долара


Индийското правителство глоби телекомуникационния гигант Vodafone с над 220 млн. долара, предаде Bloomberg. Причината е, че според твърденията в периода от 2008 г. до 2011 г., компанията е подала невярна информация за своите приходи и е ощетила държавната хазна.

"Мобилните оператори в Индия плащат лицензите си на Министерството на телекомуникациите. Те се изчисляват спрямо ръста в приходите им на годишна база. Ведомството твърди, че Vodafone са изчислили грешно приходите си или са занижили умишлено годишния ръст“, обясняват от Bloomberg.

Tова не е първият проблем на компанията с индийския телекомуникационен регулатор – те се опитват да уредят данъчен спор за над два млрд. долара, свързан с придобиването на Hutchison Telecoms от 2007 г. Vodafone води и дела за предоставяните от нея 3G роуминг услуги. Големите телекоми в Индия са сключвали договори помежду си за тези услуги, които обаче бяха обявени за незаконни от регулатора.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване