06/04/13 06:26
(http://www.klassa.bg/)

Кери: Може би това е последен шанс за мир с палестинците

Американският държавен секретар Джон Кери предупреди Израел, че скоро ще е много късно за помирение с палестинците.

"Времето напредва. Възможностите са редки. Ако не успеем сега, а знам, че вдигам залозите, ние може и да нямаме друг шанс за постигане на мир", каза Кери пред членове на асоциация на американската еврейска общност във Вашингтон. "Ние не можем да оставим разочарованията от миналото да вземат бъдещето ни за заложник", каза Кери във вдъхновена реч, пряко обръщение към израелските власти и народ. "Решението с една държава просто не съществува нито за една от страните - израелска и палестинска", подчерта той.

Държавният секретар трябва да се върне в Близкия изток следващата седмица, за да се срещне с израелски, палестински и йордански ръководители. Кери заяви пред своята аудитория, че е бил в региона четири пъти от месец март насам и ще се върне скоро отново, за да се опита да поднови замразените от 2010 г. израелско-палестински преговори. Той призова своите слушатели да предадат посланието на Израел и припомни, че "липсата на мир се превръща във вечен конфликт".
"Ние ще се окажем в една негативна спирала на нападения и репресии, която буквално ще затвори вратата за решението две държави", каза американският външен министър.















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване